jtemplate.ru - free extensions for joomla

Volwassenen

WMO ondersteuning voor volwassenen thuis of in de praktijk

De ondersteuning wordt ingezet op zelfredzaamheid, organiseren en plannen leefomgeving, ADL taken, psychische ondersteuning, EMDR therapie of trauma verwerking. 

De begeleiding vindt plaats op afspraak en kan op verschillende manieren geboden worden, t.w. individuele begeleiding bij jou thuis, op een andere locatie of op afstand. Voor dat laatste kunnen we gebruikmaken van moderne technieken, zoals WhatsApp en/of beeldbellen met Skype of FaceTime.

De begeleiding helpt je bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. We kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het:

  • plannen en organiseren van je dagelijkse bezigheden;
  • aanleren van nieuwe taken; 
  • ontmoeten van nieuwe mensen;
  • voeren van gesprekken;
  • opvoeden van je kind(eren);
  • zoeken naar een passende werkplek;
  • leren omgaan met situaties die je moeilijk vindt. 

Ook kunnen we je familie, buren en vrienden leren hoe ze je het beste kunnen helpen met de situaties die je moeilijk vindt. 

Maatwerk
De begeleiding die we bieden is maatwerk, waarbij we je vraag centraal stellen. Je hebt zelf de regie over je leven en krijgt ondersteuning daar waar nodig. Dat doen we zoveel mogelijk in samenwerking met je omgeving.

Route
Wij starten allereerst met een vrijblijvend intakegesprek, desgewenst bij je thuis of in onze praktijk in Groenekan onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens dit intakegesprek informeren we je over onze organisatie en luisteren we graag naar je hulpvraag. Aan de hand van je hulpvraag kunnen we vertellen wat we voor je kunnen betekenen en ontvang je daarna een maatvoorstel van ons voor een hulptraject. Neem gerust de tijd om over dit voorstel na te denken of met ons contact op te nemen als er nog onduidelijkheden zijn. 

Pas wanneer je akkoord bent met ons voorstel maken wij een nieuwe afspraak waarin we samen een zorgplan opstellen. Je wordt overal bij betrokken en ondersteund. Je staat er immers niet meer alleen voor en doen we dit samen! We vinden het belangrijk dat je je gesteund voelt en dat er naar je wordt geluisterd.

De WMO begeleiding voor volwassenen start vanaf de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. Er is geen leeftijdsgrens in onze praktijk.

Voor de WMO begeleiding voor jeugd zijn er aparte programma's die op onze website onder de menukeuze Jeugd te vinden zijn.